03-04 3 punten met slecht voetbal (2-1)

Go Ahead Eagles heeft in eigen Adelaarshorst een 2-1 overwinning op NAC Breda behaald. De concurrenten, die beide weg willen komen bij de gevarenzone in de Eredivisie, begonnen matig aan het duel. De ploeg uit Deventer had daarbij iets meer aanvalsdrang en kreeg daardoor kansen via Vriends en Kolder. Antonia opende uiteindelijk de score door vanaf rechts met de bal naar binnen te trekken, de kaats met Kolder aan te gaan en daardoor met een stift de doelman van NAC te passeren: 1-0. Voor rust kwam de club uit Breda echter op gelijke hoogte. Een vrije trap van Buijs op randje zestien ging onder de springende muur door en buiten het bereik van Andersen viel: 1-1.

 

2de helft

In de 2de helft was er minder te beleven in het stadion. Het tempo zakte ver weg en daardoor trok de ploeg van Gudelj de wedstrijd na zich toe. De kansen waren er voor NAC via Matic en Poepon, maar die verzuimde NAC op voorsprong te schieten. Uiteindelijk was het geluk aan Deventerse kant doordat een schot van Overgoor, van richting veranderd werd door Drost, in de goal viel: 2-1. In de slotminuten was het voor het Deventer publiek nog even billen knijpen omdat NAC op zoek ging naar de gelijkmaker, maar de bal viel niet achter Andersen waardoor 3 punten een feit waren.

 

Door deze 3 punten doet Go Ahead goede zaken. Plek 16, RKC Waalwijk, staat nu op een achterstand van 4 punten en het verschil met nummer 18, Roda JC, is zelfs 9 punten. Een grote stap richting handhaving is dus weer gezet. Aankomende zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. De ploeg uit Almelo bezit de 10de plaats met 36 punten, 2 meer dan de Eagles. De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Higler.

 

Go Ahead Eagles - NAC Breda 2-1

26' 1-0 Antonia

38' 1-1 Buijs

84' 2-1 Drost (eigen doelpunt)

 

Gele kaarten GAE: Amevor

Gele kaarten NAC: Swerts, Buijs, Ten Rouwelaar

 

Toeschouwers: 7.830

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Amevor (86/Haps), Vriends, V.d Linden, Schenk, Overgoor, Falkenburg, Rijsdijk (88/Lambooij), Antonia, Kolder, Houtkoop (66/Godee)

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost (88/Hadouir), Buijs, Bodor, Swerts, Matic, Kwakman, Verbeek (46/Sarpong), Poepon (78/Perica), Hooi

 

Ook Harly kocht loten voor actie Stadionmuur

Aankomst Joey Suk

Opkomst

NAC won de tos en wisselde van kant

Go Ahead in de aanval

Antonia stift de bal over Ten Rouwelaar

En ziet de bal in de goal gaan

1-0

Jop plaatste de bal vandaag niet op de paal, maar in de muur

Buijs met de vrije trap

1-1

Corner NAC

De onzichtbare Houtkoop werd gewisseld voor Godèe

NAC in de aanval

Uitvak

Extra vocale ondersteuning was nodig in het slot van de wedstrijd

Overgoor haalt aan

2-1 !!!

Billenknijpen in de slotminuten

Ontlading na het laatste fluitsignaal

Eindstand: 2-1

Feest voor de B-Side

3 punten!

Jannie werd afgelopen week 65 jaar. Van harte!

Fakkels op het Supportersplein