02-02 Go Ahead pakt punt in Nijmegen (1-1)

Go Ahead Eagles heeft in Nijmegen een punt gepakt tegen NEC. In de Goffert kwam de thuisploeg al naar 5 minuten op voorsprong. Vriends verloor Higdon bij een corner uit het oog, waarna de Nijmeegse spits vrij inkopte; 1-0. De ploeg van Foeke Booy was wat overrompeld door de vroege tegengoal, maar bleef ook na de goal met meer balbezit de betere partij. Kolder had dan ook nog voor rust de kans op de 1-1. In de zestien kwam hij toevallig één op één met keeper Johsson, maar zijn schot verdween naast de goal. Niet veel later had ook Falkenburg de kans op de gelijkmaker. De kopbal richting de kruising werd er netjes uitgetikt door de keeper van NEC.

 

2de helft

NEC nam vanaf de aftrap het initiatief over en kreeg al gauw de kans de voorsprong te verdubbelen. Een schot op de goal van Jantscher werd van de lijn gehaald door Vriends en een schot van de Duitse Hemlein belandde in het zijnet. Aan de overkant was het dan ook de talentvolle Türüc die Go Ahead op gelijke hoge schoot. Ter Mate hervatte het spel op Overgoor, die Türüc op het middenveld vond. Met een prachtig schot van een metertje of 25 knalde hij de bal langs Johnsson: 1-1. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen opzoek naar de 3 punten. GAE probeerde met enkele afstandschoten de keeper van NEC te verassen, terwijl de club uit Nijmegen zelf enkele grote kansen kreeg. Beide ploegen wisten het net niet te vinden en zo floot Kamphuis de wedstrijd na 93 minuten af.

 

NEC loopt door dit gelijkspel in ieder geval geen punten in op ons. RKC deed dat wel door thuis te winnen van PSV. 3 punten, aanstaande woensdag, tegen de club uit Waalwijk zijn dus zeker een noodzaak!

 

NEC - Go Ahead Eagles 2-0

05' 1-0 Higdon

58' 2-0 Türüc

 

Gele kaarten GAE: Haps

Gele kaarten NEC: Conboy

 

Toeschouwers: 11.150

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Ter Mate, Schmidt, Vriends, V.d Linden, Schenk (78/Haps), Falkenburg, Overgoor, Türüc, Antonia (89/Rijsdijk), Kolder, Houtkoop (86/Godee)

Opstelling NEC: Johnsson, Vermijl, V. Eijden, Haitz, Conboy, H. Mulder (61/Foor), Rieks, Stefánik (50/Leiwakabessy), Hemlein, Higdon, Jantscher (73/Jahanbakhsh)

 

Aankomst bussenvak

Tourniquets

Catering

Warming-up

Uitvak

Opkomst

Vlaggen in het uitvak

1-0 NEC

Falkenburg met een kans

Go Ahead in de aanval

NEC publiek

1-1 Türüc!!

Complimenten voor Ter Mate naar de goede spelhervatting

Scorebord

Vrije trap Jop van der Linden

Wedstrijdmoment

Ter Mate in actie

Tevreden met een puntje

Patrick bedankt het uitvak

De Goffert loopt leeg