12-01 Almere City verslaat Go Ahead in oefenduel (4-1)

Go Ahead Eagles is zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC met 4-1 onderuit gegaan. Almere begon vanaf de eerste minuut met druk zetten op de basis elf van Foeke Booy. Na enkele minuten had GAE daar géén moeite meer mee en ging het vrij uit voetballen. Nadat Overgoor vanaf een metertje of 20 de paal raakte, nam Almere het initiatief over. Een schot van Oost werd, identiek aan de goal bij Ajax-uit, door Jop van der Linden in eigen goal gewerkt; 1-0. Een kleine 10 minuten later mocht ook Dissels de 2-0 achter Room schieten met een penalty, na een handsbal van Overgoor; 2-0. Met een 2-0 ruststand werd er tevens gerust in het Almeerse stadion.

 

Na een slappe eerste helft van de Eagles verwacht je een andere instelling in de tweede helft. Dit gebeurde niet en zo werden er in de 2de helft ook nauwelijks kansen gecreëerd. 5 minuten na rust verscheen dan ook de 3-0 op het scorebord na een mooie slalom actie van Oost, die het Room in de korte hoek kansloos maakte. Go Ahead kreeg daarna enkele kansjes via Rijsdijk en Antonia, maar ook die belandde niet in de goal. Receveur schoot Almere daarna ook nog na de 4-0 via een prachtige vrije trap van randje 16 over de muur. Houtkoop redde gauw daarna de eer voor Go Ahead. Een voorzet van Antonia werd door de snelle linksbuiten binnen gewerkt; 4-1.

 

Almere zette GAE dus weer even met beide beentjes op de grond. Iedereen staat voor de uitwedstrijd bij Cambuur dus weer scherp, waar later nog een voorbeschouwing voor online komt te staan.

 

Almere City FC - Go Ahead Eagles 4-1

19' 1-0 V.d Linden (eigen doelpunt)

28' 2-0 Dissels (penalty)

49' 3-0 Oost

74' 4-0 Receveur

76' 4-1 Houtkoop

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, vd Linden (71/Amevor), Schenk; Overgoor, Rijsdijk (79/Lambooij), Türüc; Antonia, Kolder (71/Godee), Houtkoop.

 

GAE stewards bij de hoofdingang

Uitvak

Handjes schudden

Kolder en Rijsdijk aan de aftrap

Overgoor schoot de bal hard op de paal

Scorebord

Jop leverde vandaag veel ballen onnodig in

Türüc in actie

Rust

O-BIE-KU-LUUU

Houtkoop met een schot op de goal

Dubbele wissel

Receveur schiet de 4-0 binnen

Het uitvak stroomde gedurende de 2de helft langzaam leeg

Spelers bedanken het uitvak