19-01 Cambuur wint van slap Go Ahead (2-0)

Go Ahead Eagles heeft in Leeuwarden met 2-0 verloren van SC Cambuur. Het team van Foeke Booy begon slap aan het duel, terwijl de club uit Leeuwarden gelijk druk zette en de aanval zocht. Het was dan ook terecht dat Ritzmaier na 18 minuten de 1-0 binnen schoot door een prachtig schot vanaf de zestien. Ook na de tegengoal werd GAE niet wakker en bleef de ploeg uit Leeuwarden de bovenliggende partij. Go Ahead mocht dan ook van geluk spreken dat Manu Cambuur niet naar de 2-0 schoot, maar recht op de vuisten van Room schoot. Met géén enkele doelkans voor de ploeg uit Deventer zochten beide ploegen de kleedkamer op.

 

2de helft

Na de rust probeerde Go Ahead iets meer in het spel te komen. Het spel speelde zich meer op de helft van Sc Cambuur af, maar nog te ver van de goal om tot kansen te komen. Met een corner verdubbelde Cambuur in de 65ste minuut dan ook de score. Barto kon vanaf de eerste paal vrij inkoppen op de goal van Eloy Room, die veel te ver bij de 2de paal stond. De 2-0 leek Go Ahead eindelijk wakker te krijgen. Het team zette eindelijk een beetje aan en zo werden er ook enkele kansjes gecreëerd. Verder dan kansjes, op een vrije trap van Jop van der Linden na die knap door Nienhuis werd gered, kwam Go Ahead niet. De punten bleven in Leeuwarden en de 190 meegereisde fans konden met een slecht gevoel naar huis.

 

SC Cambuur Leeuwarden - Go Ahead Eagles 2-0

18' 1-0 Ritzmaier

65' 2-0 Barto

 

Gele kaarten GAE: Overgoor, Falkenburg

Gele kaarten Cambuur: Bijker, Ritzmaier

 

Toeschouwers: 9.345

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden (87/Amevor), Schenk; Overgoor, Falkenburg, Türüc; Antonia, Kolder (71/Rijsdijk), Houtkoop (79/Godee)

Opstelling Cambuur: Nienhuis, Pereira, Leeuwin, V.d Laan, Bijker, El Makrini, Van Moorsel (46/Bakker), Ritzmaier (90/van Bakel), Lukoki, Barto, Manu (87/Christovao)

 

Aankomst Cambuur stadion

Dixies in het uitvak

Snackkraam

Het uitvak zonder bus 1

Warming-up

RIP Auke

You'll Never Walk Alone in Friesland

Spelers betreden het veld

Deze 11 moesten het gaan doen vandaag

Fanatieke tribune Cambuur

Chaos voor de goal van Room

1-0 Cambuur

Cambuur met een vrije trap

De stewards van Cambuur wilden één van de doeken weghalen. Dit werd door ons niet op prijs gesteld

Dit doek scheen voor het zicht van de bewakingscamera te hangen

Ruzie onderling op de M-Side

Vrije trap GAE

Wedstrijdmoment

Vrije trap Jop van der Linden

Falkenburg ontving hier zijn 5de gele kaart en mist dus Ajax thuis

Spelers bedanken de meegereisde fans

Het uitvak stroomt leeg