22-02 Degradatiestreep inzicht door verlies in Den Haag (3-2)

In het duel om de onderste plaatsen is Go Ahead vrijdagavond met 3-2 onderuit gegaan in Den Haag. Waar vooraf nog gewaakt werd op het voorkomen van een snelle tegentreffer, lag na 5 minuten de bal alweer achter Andersen: 1-0. Een lange bal van Beugelsdijk bracht ADO-spits Mike van Duinen één op één met de Deense keeper, waarbij de Haagse spits aan het langste eind trok. Tien minuten na de treffer mocht Andersen wéér de bal uit het netje halen. Danny Holla klopte aanvoerder Jop van der Linden in de lucht na een vrije trap: 2-0. Een start waar we de laatste uitwedstrijden elke keer weer mee beginnen; Het krijgen van tegentreffers in de openingsfase. Ondanks de voorsprong voor de Hagenezen deed het team van Foeke Booy nog voor rust iets terug. Falkenburg, die in de spits begon, werd diep gestuurd en stuitte op keeper Swinkels, waarna de bal ongelukkig via een ADO-verdediger alsnog in het doel belandde: 2-1.

 

2de helft

Ook in de 2de helft duurde het niet lang tot de Hagenezen de voorsprong uitbreidde. Verdediger Zuiverloon ging op pad en kon door Go Ahead niet gestopt worden. Via veel geklungel binnen de 16, waarbij de Eagles-verdediging de bal niet weg kreeg, belandde de bal bij Alberg die de bal hard in de goal schoot: 3-1. Ondanks de tegenslag kwam GAE daarna in een sterkere fase, mede doordat Kolder en Houtkoop het veld betraden voor Rijsdijk en Godée. Amper een minuut na de wissel slingerde Houtkoop de bal al voor op Kolder, die met het hoofd de 3-2 binnen knikte. In de slotfase ging Go Ahead, met Amevor als extra aanvaller, opzoek naar de gelijkmaker maar het lukte de club uit Deventer niet om een punt uit het vuur te slepen. Eindstand: 3-2

 

Vooral verdedigend liet Go Ahead in deze belangrijke wedstrijd het af weten. Waar ADO met bikkels achterin zoals Beugelsdijk liet zien dat het op de punten ging in plaats van het voetbal, lieten vooral de verdedigers van Booy veel steken vallen. Booy was na afloop van de wedstrijd dan ook zeer gefrustreerd over de manier waarop GAE zich binnen een kwartier al af liet troeven door de Hagenezen.

 

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 3-2

05' 1-0 V. Duinen

12' 2-0 Bakker

23' 2-1 Zuiverloon (e.d)

52' 3-1 Alberg

73' 3-2 Kolder

 

Gele kaarten GAE: Vriends

Gele kaarten ADO: Bakker, Schet

 

Toeschouwers: 11.186

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, V.d Linden (85/Amevor), Haps, Rijsdijk (72/Kolder), Overgoor, Türüc, Antonia, Falkenburg, Godee (71/Houtkoop)

Opstelling ADO: Zwinkels, Zuiverloon, Beugelsdijk, Bakker (77/Wormgoor), Meijers, Malone, Holla, Gehrt (46/Wildschut), Schet (92/V. Haaren), V. Duinen, Alberg

 

Omwisselpunt

Kyocera Stadion, wéér een modern voetbalstadion

Aankomst bussenvak

Catering

GAE begint aan de warming-up

Cheerleaders

Opkomst

5 minuten onderweg: 1-0

Binnen een kwartier verdubbelde ADO de score

Kansen voor Go Ahead

Aansluitingstreffer: 2-1

Wedstrijdmoment

Rust

3-1 ADO

Uitvak

Midden-Noord

Foeke geeft aanwijzingen

Job haalt aan

Kolder komt het veld in voor Rijsdijk

Kolder schiet 1 minuut na zijn wissel de 3-2 binnen

Andersen in de slotminuten mee na voren

Eagles druipt af

Den Haag viert feest