29-11 FC Eindhoven wint in Deventer (1-2)

Go Ahead Eagles heeft vanavond de tweede nederlaag op rij geleden. Tegen FC Eindhoven ging het voor het eerst dit seizoen in eigen huis onderuit. In De Adelaarshorst werd het 1-2.

 

Go Ahead Eagles begon fanatiek en goed aan het duel. De grootste kans was na zes minuten voor Rijsdijk, maar zijn harde schot werd over getikt door Swinkels. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Caenepeel schoot binnen uit een moeilijke hoek. Daarna hield de thuisploeg wel het balbezit, maar creƫerde het lang geen grote kansen. Kort voor rust lukte dat wel nadat De Kogel Wolters vond en die schoot hard de gelijkmaker binnen.

 

Direct na rust ging Go Ahead op jacht naar meer, maar opnieuw viel de treffer aan de andere kant. Na een goede uittrap van Swinkels was het Boere die raak kopte. De Deventer ploeg was daarna gevaarlijk uit enkele vrije trappen, maar opnieuw gelijk maken deed de ploeg niet. Een voorzet van Wolters viel bijna binnen, maar Swinkels wist voor de lijn te stoppen. Aan de andere kant schoot Caenepeel hard op de lat. Diep in blessuretijd leek het alsnog gelijk te worden, maar Swinkels hield Eindhoven op de been en het bleef bij 1-2. Het was de eerste nederlaag in 19 thuisduels in de Jupiler League voor de Deventer ploeg. Maandag komt Go Ahead alweer in actie. Dan gaat het op bezoek bij FC Volendam. Bron: RTV Oost