07-12 Go Ahead pakt punt in blessuretijd (1-1)

Go Ahead Eagles heeft volledig onverdiend een overwinning geboekt tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh stadion had de thuisploeg genoeg aan een punt voor de periodetitel maar de Deventenaren verpestte dat feestje door met 0-1 te winnen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de thuisploeg toen Teijsse balverlies leed en daarmee Seuntjens de mogelijkheid gaf om vanaf randje zestien uit te halen, zijn schot werd echter gekeerd door Zwarthoed. NAC was duidelijk de betere en drong de bezoekers uit Deventer terug op eigen helft. Suk was halverwege de eerste helft dichtbij maar zijn schot ging een halve meter naast. Vlak voor rust werd een treffer van Ars afgekeurd wegens buitenspel en even later kopte diezelfde Ars via doelman Zwarthoed op de lat.

 

Waar de Deventenaren in de eerste helft nauwelijks in het vijandelijke strafschopgebied te vinden waren, was het vlak na rust bijna raak via Van Overbeek, die zijn schot net voorlangs zag gaan. Even later was het wel raak voor Go Ahead. Ten Rouwelaar had in eerste instantie een fraaie redding in huis op de kopbal van Schenk maar in de rebound wist De Kogel raak te schieten, 0-1. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg legio kansen, maar Zwarthoed redde knap bij inzetten van Verbeek en Matic.

 

Daemen kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en de thuisploeg kreeg in het vervolg kans op kans maar hij wilde er gewoonweg niet in. Daardoor boekt Go Ahead Eagles een heroïsche zege en grijpt NAC Breda naast de tweede periode. Bron: RTV Oost