03-03 Go Ahead verspilt punten tegen PSV (2-3)

Go Ahead Eagles is zaterdagavond met 2-3 onderuit gegaan in eigen Adelaarshorst tegen de nummer 5 van de Eredivisie, PSV. Go Ahead, dat wederom startte met Falkenburg in de spits, tikte binnen een minuut al de 1-0 binnen. Houtkoop leverde een prima voorzet in de vijf meter op Antonia, die zijn directe tegenstander Willems te snel af was en simpel de openingstreffer binnen tikte; 1-0. Hoewel PSV meer aan de bal was, bleef Go Ahead de betere partij. Dat resulteerde in een verdiende 2-0 voorsprong. Rijsdijk legde de bal af op Falkenburg, die opendraaide en de bal achter Zoet knalde; 2-0. GAE ging dan ook verdiend rusten met een 2-0 voorsprong.

 

2de helft

Ook na rust begon GAE met aanvallen. Dit leidde gelijk tot gevaar voor de goal van PSV. Rijsdijk legde de bal met een prima voorzet voor bij de 2de paal op Falkenburg, maar de vervanger van Kolder besliste de wedstrijd echter niet en kopte de bal naast. PSV was dus wakker geschud en de ploeg uit Eindhoven ging daarna gelijk opzoek na de aansluitingstreffer. Die treffer viel zeer snel na de misser van Falkenburg, doordat Depay met een prachtig afstandsschot de bal in de verre hoek achter Andersen schoot: 2-1. Na de aansluitingstreffer werd PSV de betere ploeg in de Adelaarshorst en leek het alsof de ploeg van Foeke Booy al uitgeput was. De 2-2 van Locadia kwam dan ook niet uit de lucht vallen en zo gingen beide ploegen in de laatste 20 minuten alsnog opzoek naar de winst. Uiteindelijk was het Bryan Ruiz die PSV de 3 punten bezorgde, door makkelijk vanaf dichtbij binnen tikte: 2-3.

 

Go Ahead verspilt dus onnodig 3 waardevolle punten. Als er in de 2de helft met dezelfde mentaliteit en wilskracht werd gestreden als de 1ste helft, was PSV geheel kansloos geweest in Deventer. Ondanks dat PSV een topploeg is, was dit zeker niet nodig geweest. De spanning onderin de Eredivisie duurt dus nog even voort.

 

Go Ahead Eagles - PSV 2-3

01' 1-0 Antonia

25' 2-0 Falkenburg

49' 2-1 Depay

67' 2-2 Locadia

90' 2-3 Ruiz

 

Gele kaarten GAE: V.d Linden

Gele kaarten PSV: -

 

Toeschouwers: 7.898

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Amevor, V.d Linden, Schenk (75/Haps), Overgoor, Rijsdijk (72/Koler), Türüc, Antonia (84/Godée), Falkenburg, Houtkoop

Opstelling PSV: Zoet, Arias, Jörgensen, Rekik, Willems, Park (76/Maher), Schaars, Hiljemark, Ruiz, Locadia (70/Matavz), Depay

 

De avond begon bij het verkoophokje van ADHD, waar nieuwe stadionvlaggen werden verkocht

Warming-up

Daar was die dan eindelijk weer. Het prachtige takeldoek!

De 1-0 lag al vroeg in het netje

Amevor speelde een prima pot

2-0 !!

Één van de weinige momenten op deze avond dat de hele B-Side meezong

Doeltrap

James van Lidth de Jeude, hier kan Heidema een voorbeeld aan nemen

B-Side

Falkenburg kopt een niet te missen kopkans naast ....

.... En kon dan ook wel door de grond zakken

PSV met de aansluitingstreffer

Fakkels: Een zeer strakke actie! Het mag niet, maar hoort er wel bij!

Wedstrijdmoment

De 2-3 in de 90ste minuut...

Andersen in de slotminuten mee na voren

Amevor baalt, PSV viert feest

Spelers bedanken de B-Side