06-04 Groot feest na zege in Almelo (1-2)

Go Ahead Eagles heeft zich zo goed als veilig gespeeld door in Almelo te winnen van Heracles Almelo. Nadat er in het Polman Stadion met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisspelende ploeg werd gerust, ging de club uit Deventer met 3 punten naar huis: 1-2. Go Ahead startte goed aan de wedstrijd en kreeg kansen via Falkenburg en Antonia. Doordat beide ploegen vol voor de winst speelden, kreeg ook Heracles kansen. Een schot van Rienstra werd goed gered door Andersen, maar 6 minuten later was de Deense keeper wel gepasseerd: 1-0. Go Ahead liet het er niet bij zitten en ging nog voor rust opzoek naar de gelijkmaker. De prima spelende Antonia kreeg de kans op de gelijkmaker, mag zag zijn stiftje over Pasveer op de paal belandden.

 

2de helft

In het tweede bedrijf was het de thuisploeg die het spel maakte, maar echte gevaarlijke kansen leverde dat niet op. Na ongeveer 65 minuten kreeg ook de ploeg van Foeke Booy weer kansen door onder andere een kopbal van Kolder. Niet veel later lag de gelijkmaker in het netje. Türüc ging op randje zestien de één-twee aan met aanvoerder Marnix Kolder en kreeg de bal vrij voor Pasveer terug wanneer hij beheerst binnen schoot: 1-1. Na de gelijkmaker kwam Go Ahead beter in de wedstrijd en zette Erik Falkenburg een kwartier voor tijd zijn ploeg verdiend op voorsprong. Antonia werd diep gestuurd door de zeer goed spelende Türüc, legde de bal breed op Falkenburg waarna de middenvelder de bal simpel binnen tikte: 1-2. In de slotfase kreeg Go Ahead zelfs nog kansen om de voorsprong verder uit te breidden, maar Antonia zag zijn inzet gekeerd worden door oud-Eagle Remko Pasveer. In de blessuretijd moest GAE met 10 man stand zien te houden, nadat Antonia met rood van het veld werd gestuurd na een duw in het gezicht van Te Wierik, die overigens goed acteerde.

 

Na het fluitsignaal was de ontlading bij zowel de spelers als de supporters groot en werd dit groots voor het uitvak gevierd. Het feestje duurde bij de Adelaarshorst nog even voort, nadat de spelersbus door een groep van ongeveer 250 man feestelijk, met vuurwerk, werd onthaald. Nog een jaar Eredivisie is dus bijna zo goed als zeker!

 

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 1-2

36' 1-0 Rosheuvel

68' 1-1 Türüc

74' 2-1 Falkenburg

 

Gele kaarten GAE: Amevor

Gele kaarten Heracles, Quansah, Koenders, Kangaskolkka

 

Toeschouwers: 8.460

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Amevor, Vriends, V.d Linden, Schenk (46/Haps), Falkenburg, Overgoor, Türüc, Antonia, Kolder, Houtkoop (72/Godeé)

Opstelling Heracles: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld (82/Kangaskolkka), J. Veldmate, Koenders, Bruns (44/Quansah), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel, Amoah (72/Uth), Linssen

 

Aankomst bussen

Ingang uitvak

Start warming-up

De warming-up zit er op

De sproeiers werkten goed

Spandoek van BiancoNero

Fakkels en rookbommen

Kolder won de tos en wisselde van kant

Heracles in de aanval

Polman Stadion

1-0 Heracles

De netten en stalen buizen moesten het ontgelden in Almelo

Rust

Uitvak

ME aan beide kanten van het uitvak

2-1 Falkenburg!

Antonia gaat de gehele Almelose defensie voorbij

Rode kaart voor Antonia

Ontlading bij het fluitsignaal

Feest voor het uitvak

Man of the Match: Deniz Türüc

Zij konden weer na huis

Feestelijk onthaal bij de Adelaarshorst

Aankomst spelersbus

Siervuurwerk door het Sfeerteam