14-04 Heerenveen wint geflatteerd in Deventer (0-2)

Go Ahead Eagles is er in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen niet in geslaagd om zich zelf direct veilig te stellen. De Friezen wonnen namelijk met 0-2 in Deventer door goals van Van Aken en Finnbogason. Go-Ahead had in de eerste helft het overwicht en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Kolder kopte na een corner de bal naast de goal. De kansen erna waren er voor het team van Marco van Basten via Basacikoglu, maar hij verzuimde te scoren. Niet veel later was het wel raak voor de Friezen. Van Aken won het luchtduel van Jop van der Linden na een corner en knikte de bal bij de tweede paal binnen: 1-0.

 

2de helft

Na de spelhervatting ging de club uit Deventer opzoek naar de gelijkmaker. Een schot van Houtkoop verdween voorlangs en Falkenburg stuitte, nadat die de bal wat met geluk meekreeg, op Nordfeldt. De bal wou echter niet in de goal en zo viel uit het niets de treffer aan de andere kant. De vandaag onzichtbare, topscoorder van de Eredivisie, Finnbogason kon simpel in de zestien voor zijn directe tegenstander komen en zo de bal simpel achter Andersen tikken: 0-2. In de slotfase kreeg GAE nog een grote kans voor de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Kolder die voorlangs vloog, werd gemist door Godee en Vriends.

 

Handhaving is door deze nederlaag nog niet definitief zeker. RKC Waalwijk speelde gelijk tegen Pec en kunnen dus theoretisch gezien gelijk komen met ons. Over 2 weken krijgt Go Ahead weer de kans om zich veilig te stellen. Al zo'n 800 supporters steunen de ploeg van Foeke Booy dan tegen Vitesse om handhaving zeker te stellen. Opgeven voor deze laatste uitwedstrijd is nog mogelijk tot en met a.s. donderdag 17 April, 10:00uur.

 

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 0-2

36' 0-1 V. Aken

76' 0-2 Finnbogason

 

 

Gele kaarten GAE: -

Gele kaarten Heerenveen: Sinkgraven, Kruiswijk

 

Toeschouwers: 7.938

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, V.d Linden, Haps (69/Schenk), Falkenburg, Overgoor (46/Rijsdijk), Türüc, Godee, Kolder, Houtkoop (81/Azevedo)

Opstelling Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Kum (67/Otigba), Kruiswijk, V. Aken, V. Anholt, V.d. Berg, De Roon, Basacikoglu (86/V. La Parra), Finnbogason, Sinkgraven (82/Ziyech)

 

De spelers zijn klaar met de warming-up

B-Side

Opkomst

Vuurwerk in het uitvak

Türüc aan de bal

Ook de Hoofdtribune produceerde geluid, waarvan akte!

Jop van der Linden wordt afgetroefd in de lucht

0-1

Strijd op het middenveld

Schmidt was hersteld van zijn blinde darm ontsteking en speelde 90 minuten

Een halve omhaal verdween naast de goal van Andersen

Joey van den Berg kon wel lachen om de spreekkoren

Falkenburg met een kans

0-2 Heerenveen

Azevedo komt het veld in voor Houtkoop

Geen punten vandaag

De band Flair maakte de avond ook niet goed