16-02 Onverdiend verlies in Groningen (1-0)

Go Ahead Eagles heeft zondag in Groningen nipt verloren. De Deventernaren gingen met 1-0 onderuit in het Noorden, door een vroege goal van Chery. De aanvaller haalde na 3 minuten uit van een metertje of 20 en zag dat zijn schot niet gekeerd kon worden door keeper Andersen: 1-0. Ook na de goal kreeg het team van trainer Van de Looi een levensgrote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar tot geluk van de 350 meegereisde uitsupporters gleed de bal voorlangs. Daarna leken de Eagles eindelijk wakker en kwam de ploeg uit Deventer wat beter in het spel. Dit leverde een kans op voor Falkenburg, die op aangeven van Houtkoop vlak over de goal schoot. Veel na de kans van Falkenburg gebeurde er niet op het dramatische veld in Groningen, waarna beide teams de kleedkamer opzochten met een 1-0 stand.

 

2de helft

Ook in de 2de helft waren de kansen er voor 'De trots van het Noorden'. De scorende Chery stichtte ook na rust het eerste gevaar door een vrije trap op de goal van GAE te schieten. Andersen antwoordde echter met zijn vuisten. Even later leek de Deense international wel gepasseerd te zijn, toen een uithaal van Adorján op de lat belandde.

 

In de slotfase ging de ploeg van Booy alsnog opzoek naar de verdiende gelijkmaker. Via enkele corners en afstandschoten lukte het alleen niet om door de defensie van de Groningers heen te komen. Een punt was, gezien het spelbeeld, zeker terecht geweest. Helaas beloonde de club uit Deventer zich niet en konden wij met 0 punten naar huis.

 

FC Groningen - Go Ahead Eagles 1-0

03' 1-0 Chery

 

Gele kaarten GAE: Overgoor, Schmidt

Gele kaarten Groningen: Kieftenbeld

 

Toeschouwers: 18.851

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, V.d Linden, Schenk (72/Haps), Overgoor (77/Rijsdijk), Falkenburg, Türüc, Godée, Kolder, Houtkoop (63/Antonia)

Opstelling Groningen: Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Kieftenbeld (83/Lindgren), Adorjan (62/Zeefuik), V. Nieff, Chery, De Leeuw, Kostic

 

Omwisselpunt bij het stadion

De bussen op weg naar Groningen

Tourniquets

Betonnen weg naar het uitvak

Warming-up

Fanatics bedanken Luciano

Opkomst

1-0 Groningen

Na 3 minuten lag de bal al achter Andersen

Groningen Fanatics, veel stelde het niet voor

Chaos voor de goal van Andersen

De linkerkant van het uitvak

Wedstrijdmoment

Scorebord

Vrije trap Grunn

Go Ahead in de aanval

Redding Bizot op het schot van Türüc

Rijsdijk komt er dan eindelijk in

Van der Linden met een vrije trap

Kolder ingesloten door 3 man

Einde wedstrijd

Spelers bedanken het uitvak

De Euroborg stroomt leeg terwijl de spelers het publiek nog bedanken