17-03 Pec neemt revanche in IJsselderby (2-0)

PEC Zwolle heeft revanche genomen op het 4-1 verlies vorig jaar in Deventer. De blauwvingers wonnen met 2-0 van de club uit Deventer in de IJsselderby. Daar zag het in de beginfase niet naar uit. Go Ahead startte overtuigend en kreeg vanaf de aftrap gelijk de bal in de voeten van Fernandez. De club uit Zwolle werd afgejaagd door de spelers van Foeke Booy en konden zo geen gat in de verdediging van GAE vinden. Op de helft van de eerste helft kreeg Zwolle meer grip op Go Ahead en kreeg het ook enkele mogelijkheden op de score te openen. Dat gebeurde niet en Go Ahead leek dan ook zonder tegendoelpunt te gaan rusten totdat de aandacht verslapte in de blessure tijd van de eerste speelhelft. Middenvelder Drost kreeg de bal achter de verdediging en kon zo simpel de 1-0 achter Andersen binnen tikken.

 

2de helft

Aan het begin van de 2de helft leek het of Go Ahead niet op zoek ging naar de aansluitingstreffer en creëerde daardoor geen kansen. Na een uur spelen was het dan ook tijd voor Kolder die het team van Foeke Booy wat meer stootkracht moest geven ten koste van Rijsdijk. Enkele minuten later leek dit effect te hebben; Antonia werd in het strafschopgebied onderuit getikt door Zwolle-verdediger Klich en kreeg Go Ahead doormiddel van een strafschop dé kans om op gelijke hoogte te komen. Aanvoerder Jop van der Linden benutte de mogelijkheid niet en zag zijn inzet gekeerd worden door Diederik Boer. Ondanks de gemiste penalty kreeg GAE wel weer kracht om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zo werd de kopbal van Vriends van de lijn gehaald en was het keeper Andersen, die in de slotminuten mee na voren ging, met een omhaal om alsnog een punt mee naar Deventer te nemen. De bal wou echter niet in het Zwolse doel en zo was het uiteindelijk Fernandez die diep in blessure tijd de wedstrijd op slot schoot door de 2-0 binnen te schieten.

 

Ondanks het uitverkochte uitvak weet Go Ahead dus weer niet de winnen in de Zwolse graftombe. Doordat aankomend weekend de nucleaire top op bezoek komt in Nederland spelen de Eagles dit weekend geen wedstrijd. De eerste volgende wedstrijd staat gepland op zondag 30 maart. Minimaal 700 man zullen dan de selectie achterna reizen richting de Kuip, waar Go Ahead de uitwedstrijd tegen Feyenoord speelt.

 

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 2-0

46' 1-0 Drost

94' 2-0 Fernandez

 

Gele kaarten GAE:

Gele kaarten Pec:

 

Toeschouwers: 12.500

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, V.d Linden, Schenk, Rijsdijk (59/Kolder), Overgoor, Türüc (86/Amevor), Antonia, Falkenburg, Houtkoop (77/Godee)

Opstelling Pec: Boer, V. Polen, V.d Werff, Broerse (77/Lachman), V. Hintum, Hiwat (72/Narsingh), Mokotjo (61/Mahmudov), Drost, Klich, Thomas, Fernandez

 

De spelersbus vertrekt

Fouilleren voor cluster 2

Kantorencomplex IJsseldelta

Aankomst stadion

Het vak in

De muur in de WC moest het vandaag ontgelden

Ook de wand voor het uitvak bleek niet zo sterk als gedacht

Warming-up

Lange zijde

Zij hielden de Zwolse boefjes in de gaten

Opkomst

Takeldoek

Genoeg rook en vuurwerk in het uitvak

Wedstrijdmoment

Overgoor geeft de bal diep op Falkenburg

Zwolse boefjes

Rust

Jop met een vrije trap

Antonia op de grond naar het neerhalen van Klich

Jop van der Linden legt aan voor de penalty

Spelers bedanken het uitvak