18-08 GAE verliest na rust controle op PSV (3-0)

Go Ahead Eagles heeft haar eerste nederlaag geleden bij de uitwedstrijd in Eindhoven. PSV was met 3-0 te sterk voor de mannen van Foeke Booy. Zo zag het er het eerste half uur niet naar uit. Houtkoop speelde zijn tegenstander Arias helemaal zoek, waarna Arias na een half uur de kleedkamer al op kon zoeken. In dat half uur was het alleen GAE dat kansen kreeg. Gevaarlijke corners maakten de defensie van PSV onzeker. Zeker nadat Jop van der Linden van een metertje of 8 aan kon leggen. Zoet keerde helaas zijn inzet, anders stond je zomaar 1-0 voor in deze wedstrijd. Dat GAE beter was, kon natuurlijk niet de hele wedstrijd zo blijven. Na een half uur kreeg ook PSV enige kansen. Gelukkig kwam het rustsignaal op het juiste moment en konden we gaan rusten met een prima 0-0 stand.

 

2de helft

Na een goede 1ste helft van GAE, hoopte iedereen stiekem een beetje op een stunt. Dit gevoel was helaas snel weg, nadat Jozefzoon de bal 2 minuten na rust al achter Room schoot. Dit had zeker te maken met dat PSV makkelijker ging voetballen. Het klasse verschil werd nu toch echt duidelijk zichtbaar, waarna de 2-0 niet uit kon blijven. Een droog schot van een metertje of 20 zorgde uiteindelijk voor dat een stunt hier er niet in zat. Uiteindelijk kregen we met een vrije trap ook nog de 3-0 om de oren, wat eigenlijk zorgde voor een geflatteerde uitslag.

 

Uitvak

Met 400 man op pad gaan is altijd lekker. De sfeer in het uitvak was uitstekend. Veel gezang en liederen maakten de avond toch nog een beetje goed. Qua sfeer hebben wij dan toch nog een overwinning behaald, want de sfeer in het Philips stadion was dramatisch. Zelden hoorden je ze liederen zingen, wat ons toch tegenviel van een ‘traditionele top 3 club’.

 

PSV - Go Ahead Eagles 3-0

48' 1-0 Jozefzoon

56' 2-0 Hiljemark

83' 3-0 Depay

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Rijsdijk (62/Lambooij), Overgoor, Türüc (62/Falkenburg), Antonia(79/Kavak), Kolder, Houtkoop

 

Opstelling PSV: Zoet, Arias (30/Brenet), Bruma, Rekik, Willems, Wijnaldum, Hiljemark (83/Schaars), Maher,Jozefzoon (75/Toivonen), Matavz, Depay