11-08 Go Ahead Eagles pakt 3 punten tegen Ado den Haag

In een kolkende Adelaarshorst heeft GAE haar eerste 3 punten in de Eredivisie gepakt. 'De Ooievaars' uit den Haag werden met 2-1 na huis gestuurd. Mede door het publiek in het stadion, heeft GAE kunnen winnen van Ado. Zij stonden vanaf minuut 1 achter hun ploeg, wat gelijk resulteerde in 2 goede kansen in de eerste 10 minuten. De beloning daarvan kwam na 21 minuten, waar Schenk de bal in het net kreeg. Na de goal van Go Ahead werd Ado sterker. Ook de Hagenezen kregen hierdoor kansen. De gelijkmaker kon daardoor niet uitblijven. Van Duinen schoot de bal in de 37ste minuut achter Room. Er werd dan ook gerust met een 1-1 stand.

 

2de helft

Go Ahead startte moeilijk in de 2de helft. Dit had gelukkig het publiek snel door, waarna er op de tribune een tandje harder gezongen werd. Dit sloeg over na de spelers, waarna de aanval weer werd opgezet. Met name Antonia kreeg goede kansen om de punten in Deventer te houden. Hij verzuimde helaas te scoren. Na kansen over en weer schoot Kolder uiteindelijk de 2-1 binnen. Een droog schot met links belandde strak in de hoek. Een feest op de tribunes barstte los. Ook de Leo Halle tribune werd toen wakker en bedacht maar is op spandoekenrace te gaan. Al gauw was het eerste spandoek van Ado de klos, wat leidde tot logische frustraties in het uitvak. Helaas voor hun werd ons feestje niet verstoord en waren de eerste 3 punten voor ons binnen.

 

Go Ahead Eagles - Ado den Haag 2-1

21' 1-0 Schenk

37' 1-1 Van Duinen

81' 2-1 Kolder

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk, Lambooij (63/Rijsdijk), Overgoor, Türüc (90+1/Pot), Antonia, Kolder, Houtkoop

 

Opstelling Ado den Haag: Coutinho, Malone, Wormgoor, Beugelsdijk (83/Kramer), Meijers, Jansen, Holla, Van Haaren (85/Supusepa), Cabral, Van Duinen, Gouriye (66/Schet)