04-08 Go Ahead Eagles speelt gelijk in Utrecht (1-1)

Go Ahead pakte in haar eerste duel in de Eredivisie, na 17 jaar, gelijk een punt in Utrecht. (1-1)

In een slechte eerste helft, was de eerste kans voor de ploeg uit Utrecht. Al na 6 minuten schoot Toornstra de bal op de lat. 9 minuten later was het wel raak. Bulthuis verlengde een vrije trap met het hoofd, waarna de bal achter Room in het net kwam. Room, die deze week gehuurd werd van Vitesse, mocht gelijk in de basis beginnen. Hij keepte een prima wedstrijd en hier zullen wij zeker punten mee gaan pakken dit jaar.

 

2de helft

In de 2de helft domineerde Go Ahead Eagles. Gelijk na de rust begon GAE met druk zetten, wat na 1 minuut al een goal opleverde. Houtkoop scoorde na een snelle combinatie met Jarchinio Antonia. Go Ahead bleef de rest van de 2de helft kansen krijgen. Helaas zat de doelman van Fc Utrecht meerdere malen in de weg. In de blessuretijd leek de Ruiter hem dan toch nog om de oren te krijgen. Jop van der Linden zag zijn bal op de paal belanden. Hierdoor eindigde Fc Utrecht – Go Ahead Eagles in een 1-1 stand.

 

1-1 in Utrecht, daar hadden we vooraf voor getekend. Gezien het wedstrijdbeeld, zeker de 2de helft, hadden we de 3 punten mee moeten nemen naar Deventer. Jammer dus… Aankomende zaterdag komt ADO den Haag naar Deventer. Deze wedstrijd begint om 19:45 uur.

 

Fc Utrecht – Go Ahead Eagles 1-1

15’ 1-0 Bulthuis

46’ 1-1 Houtkoop

 

Opstelling Fc Utrecht: Ruiter, van de Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis, Takagia (76/Schepers), Martensson (70/Ayoub), Toornstra, Oar, Mulenga, De Kogel (64/De Ridder)

 

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Amevor, Van der Linden, Schenk (85/Schroyen), Lambooij (79/Pot), Overgoor, Turuc (11/Rijsdijk), Antonia, Kolder, Houtkoop