09-12 De IJssel is van ons! (4-1)

Go Ahead Eagles is als winnaar uit de strijd gekomen in de IJsselderby. Maar liefst 4-1 werd het voor de ploeg uit Deventer. De dag begon voor sommige supporters op de Brink, waar om half 2 de start van de tocht na het stadion begon. Een kleine 500 man liep, onder luid gezang en vuurwerk, richting het stadion.

De wedstrijd

GAE begon zeer fel aan het duel en liet gelijk merken dat hier niks te halen viel. In alle duels werd er opgeklapt en zo kwam de ploeg uit het noorden van Overijssel nauwelijks tot niet aan het voetballen toe. Na 5 minuten werd de score ook al door de ploeg uit Deventer geopend. Schmidt kopte raakt na een slim ingestudeerde vrije trap; 1-0. Ook na de goal bleef Go Ahead aanzetten. Nog géén 10 minuten later ontplofte de Adelaarshorst opnieuw. Rijsdijk legde met een perfecte aanname de bal klaar voor Falkenburg, die de bal simpel binnenschoot naast de uitgekomen Diederik Boer; 2-0. Ook Pec kreeg enkele kansen voor rust. Benson mocht binnen de zestien vrij schieten, maar Room redde goed en voorkwam zo een tegendoelpunt. In een volle Adelaarshorst zochten beide ploegen dan ook de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong voor GAE.

2de helft

Na rust kwam de ploeg van Jans iets beter in het spel. Uitgespeelde kansen voor de ploeg uit Zwolle leverde dit echter niet op. Uiteindelijk was het Antonia die de wedstrijd op slot gooide. Na een voorzet van Houtkoop tikte hij de bal simpel bij de 2de paal binnen; 3-0. De wedstrijd was gespeeld en GAE kreeg zelfs nog een penalty mee nadat Gravenbeek de bal op de arm liet vallen. Job van der Linden legde aan en schoot de bal zuiver binnen; 0-4!! Daarna zakte het tempo en de felheid bij Go Ahead iets weg en kreeg ook Pec kansen. Een afgeslagen corner werd binnen gewerkt door Nijland (4-1), maar ook na dat doelpunt kwam er géén geluid uit het uitvak. Triest, wekenlang ons via internet als 'calimero' benoemen en dan zelf 90 minuten stil zijn zegt genoeg. Binnen en buiten de lijnen was er maar 1 winnaar en dat zijn wij!

7.731 toeschouwers waren er getuige van dat Go Ahead Eagles - Pec versloeg met maar liefst 4-1! Aanstaande zaterdag staat Twente-uit op het programma. Ook daar kunnen we weer van een derby spreken. Na dit resultaat zouden wij dus zeggen om massaal naar Tukkerland af te reizen. De 800 man moeten we minimaal halen!! Opgeven kan via de officiële clubsite.

Go Ahead Eagles - Pec Zwolle 4-1

06' 1-0 Schmidt

15' 2-0 Falkenburg

57' 3-0 Antonia

70' 4-0 Van der Linden (penalty)

74' 4-1 Nijland

Gele kaarten GAE: Vriends, Türüc, Amevor

Gele kaarten Pec Zwolle: Broerse, Klich

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (71/Amevor), Rijsdijk, Türüc, Antonia, Falkenburg (74/Godee), Houtkoop (85/Lambooij)

Opstelling Pec Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse (25/v.d Werff), Achenteh, Hiwat, Mokotjo, Drost (46/Klich), Thomas, Saymak (83/Nijland), Benson