02-12 GAE verliest in Heerenveen (3-1)

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om te winnen in Heerenveen. Het team van Marco van Basten was met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Deventer. GAE, dat zeer sterk begon aan de wedstrijd, kreeg na een kwartier de eerste grote kans van de wedstrijd. Antonia legde een prima voorzet af op Houtkoop die de bal simpel binnen kon schieten, zijn bal verdween echter naast het goal. Niet veel later was het wederom Houtkoop die een goede kans had voor de 0-1, echter bracht doelman Nortfeldt redding. Nadat ook Schroyen een schot op de goal loste, was het uiteindelijk Falkenburg die Go Ahead op 0-1 schoot. Na een lage voorzet van Overgoor rondde hij fraai af. In het Abe Lenstra stadion gingen beide ploegen dan ook rusten met een 1-0 voorsprong voor de ploeg van Foeke Booy.

2de helft

Heerenveen begon fel na de theepauze en GAE dacht de buit al binnen te hebben. Go Ahead kreeg géén tijd om wakker te worden, want na 3 minuten lag de 1-1 al in het netje. Totaal tegen de verhouding in scoorde Heerenveen een kleine 5 minuten na de 1-1 ook de 2-1. Even niet scherp aan het duel beginnen word afgestraft in de Eredivisie en dit was bij ons dus zeker het geval. GAE gooide het bijltje er echter niet bij neer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nordfeldt kon nog net redding brengen op een vrije trap van Jop van der Linden. Niet veel later mocht ook Falkenburg vrij inkoppen op het doel van Heerenveen, zijn bal ging echter enkele centimeters over. Na 85 minuten gooide Heerenveen het duel op slot en schoot Ziyech de bal achter Room. Onnodig puntenverlies leidde Go Ahead dus in Heerenveen.

Sc Heerenveen - Go Ahead Eagles 3-1

43' 0-1 Falkenburg

48' 1-1 De Roon

52' 2-1 Van Anholt

84' 3-1 Ziyech

Gele kaarten GAE: -

Gele kaarten Heerenveen: De Kamps, Dijks

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schroyen, Falkenburg, Overgoor, Lambooij (66/Rijsdijk), Antonia, Kolder (59/Godee), Houtkoop

Opstelling Sc Heerenveen: Nordfelt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks, De Roon, Ziyech (86/Marzo), De Kamps (46/Eikrem, Basacikoglu, Slagveer, Van La Parra (74/Wildschut)