15-12 Twente maatje te groot voor GAE (3-1)

Go Ahead Eagles heeft in Enschede met 3-1 verloren van FC Twente. GAE begon terug getrokken aan het duel en liet Twente het spel spelen. Toch waren de eerste gevaarlijke kansen voor de ploeg uit Deventer. Türüc schramde na enkele minuten al de lat. Niet veel later mocht Rijsdijk, die de bal eigenlijk breed moest leggen op Houtkoop, het van dichtbij proberen op Marsman, die knap redde. Daarna waren de kansen voor de ploeg uit Enschede. Een kopbal na een voorzet van Schilder werd in eerste instantie knap gered door Room, in de rebound was die echter kansloos; 1-0. Na de goal stapelden de kansen voor Twente zich op en mocht Go Ahead blij zijn dat het bij dat ene doelpunt bleef. Nadat ook Houtkoop nog een grote mogelijkheid kreeg om te scoren, een schot over de kruising, gingen beide ploegen met een 1-0 ruststand in het voordeel van de Tukkers.

2de helft

In de 2de helft werd het klassenverschil tussen Twente en Go Ahead pas echt goed zichtbaar. Castaignos kon met 2 schoten op Room de wedstrijd op slot gooien, maar Room hield het team van Foeke Booy op de been. 10 minuten later was het alsnog Castaignos die de bal in het doel tikte. Rosales legde de bal voor bij de 2de paal, waar Castaignos en Mokhtar geheel vrij stonden. Mokhtar kopte de bal in en via de hand van Castaignos verdween de bal in de goal; 2-0. De wedstrijd leek beslist te zijn totdat Antonia gelijk na de aftrap van zijn snelheid gebruik maakte en zo alleen op het doel van oud Eagles-keeper Nick Marsman stormde. Bengtsson trok binnen de zestien aan de noodrem en dat betekende dus een penalty voor GAE. Van der Linden schoot onder hard gefluit van de Tukkers de bal feilloos binnen en zo kreeg Go Ahead vertrouwen; 2-1. Dit geloof werd enkele minuten na de penalty al weer weggenomen toen Tadic de bal vanaf randje 16 strak in de kruising schoot.

Ondanks dat er 16 bussen met supporters waren afgereisd naar Enschede werden er dus géén punten meegenomen uit de Grolsch Veste. FC Twente - Go Ahead Eagles eindigde in 3-1.

FC Twente - Go Ahead Eagles 3-1

21' 1-0 Gutiérrez

56' 2-0 Castaignos

58' 2-1 Van der Linden (penalty)

62' 3-1 Tadic

Gele kaarten GAE: Vriends

Gele kaarten Twente: Bengtsson

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Rijsdijk, Türüc (83/Lambooij), Antonia (89/Kavak), Falkenburg, Houtkoop (83/Godee)

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Eghan (53/Corona), Gutiérrez, Mokhtar (87/Djordjevic), Castaignos, Tadic