23-12 Wij staan boven PEC! (2-1)

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd goed afgesloten door onze club uit Deventer. FC Utrecht werd met 2-1 aan de kant gezet in Deventer en daardoor gaat Go Ahead als 10de de winterstop in. Vanaf de aftrap zette GAE de ploeg uit Utrecht onder druk. Antonia mocht in de 2de minuut al alleen op de doelman aflopen. Door een verkeerde aanname en een goede redding van Ruiter bleef de stand 0-0 in de Adelaarshorst. 2 minuten later werd de score in Deventer wel geopend. Schmidt stapte verkeerd uit en mistte de bal waardoor Oar een goede voorzet op Badjeck kon geven die de bal simpel binnen tike; 0-1. Na de goal nam Utrecht het initiatief over van Go Ahead. De ploeg van Booy kreeg niet meer de tijd om op te bouwen en het was dan ook enigszins verassend dat Rijsdijk na 14 minuten de gelijkmaker op het scorebord zette. Met een slimme steekbal van Houtkoop op Türüc kon hij de bal op Rijsdijk geven, die de bal beheerst in de touwen schoot; 1-1. Voor rust was het Falkenburg die Go Ahead met een voorsprong de rust in moest schieten. Door een fout in de verdediging van Utrecht kon hij vrij op de goal aflopen, maar wederom bracht Ruiter redding. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met een 1-1 stand.

2de helft

Lang leek het spel op een gelijkspel af te stuiten. Beide ploegen hadden elkaar in bedwang. Houtkoop bracht dan ook de ban door een slimme schwalbe te maken nadat die iets vast gehouden werd door van der Maarel. Wiedemeijer legde de bal op de stip en door de afwezigheid van Kolder stond weer Job van der Linden achter de bal. Ruiter koos de verkeerde hoek en Job schoot de bal strak binnen; 2-1. Veel gebeurde er, op een grote kopkans voor Utrecht in de slotminuten, niet meer en zo waren de 3 punten in eigen Horst weer veilig. Go Ahead Eagles - FC Utrecht eindigde in 3-1

Wij staan boven Pec

Jaa! Ondanks de goede start van Pec aan het begin van het seizoen staan wij nu boven onze aartsrivaal. Go Ahead gaat met 23 punten de winterstop in en staat op de 10de plek in de Eredivisie. Een prachtig jaar dus. Waar we vorig jaar nog in de Jupiler League voetbalden staan wij nu gewoon bovenaan in het rechterrijtje van de Eredivisie. Wie had dat een jaar geleden ooit verwacht.... Vanaf de reactie van Eaglesfans.nl willen wij alle bezoekers dan ook fijne kerstdagen en een gezond en sportief 2014 wensen. Tot volgend jaar!

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 2-1

04' 0-1 Badjeck

14' 1-1 Rijsdijk

74' 2-1 Van der Linden (penalty)

Gele kaarten GAE: -

Gele kaarten FC Utrecht: Oar, Derijck

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (88/Amevor), Rijsdijk (94/Lambooij), Türüc, Antonia, Falkenburg, Houtkoop (88/Godee)

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, V.d Maarel, Derijck, Heerings, Markiet, Sarota (82/ V.d Stoep), Diemers, Toornstra, Ayoub, Oar, Badjeck