09-07 Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar (3-0)

Vandaag was de eerste serieuze test voor het team van Foeke Booy. Az Alkmaar kwam op bezoek in Terwolde. AZ, dat de hele dag hard had getraind, dacht wel even te kunnen winnen van het kleine Go Ahead Eagles. Het werd uiteindelijk 3-0 voor onze mannen in het Rood/Geel.

Na 1 minuut lag de eerste goal er al in. Kolder schoot de bal achter de touwen van Esteban waarna AZ wakker was. AZ, dat de hele wedstrijd meer balbezit had, kon Wouda het 90 minuten lang niet moeilijk maken. De kansen die er waren, waren er voor Go Ahead. Het had daarom ook zo een nulletje of 5 kunnen worden.

Na 53 minuten kon Houtkoop de bal inschieten na geklungel bij AZ in de defensie. 3 minuten later mocht Kolder het af maken, nadat die zelf werd gevloerd in het strafstropgebied.

De eerste test of we klaar zijn voor de eredivisie zit erop. Helaas zijn we niet veel wijzer geworden, ondanks dat AZ in de sterkste opstelling speelde, was het jammer dat ze de hele dag al getraind hadden.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Deze wedstrijd begint om 16:00uur en word ook weer afgewerkt in Terwolde.

Go Ahead Eagles - AZ 3-0

1' 1-0 Kolder

53' 2-0 Houtkoop

56' 3-0 Kolder

Opstelling GAE: Wouda, Amevor, Vriends, van der Linden, Schenk, Overgoor, Antonia, Türüc, Kolder, Rijsdijk, Houtkoop