20-07 Go Ahead Eagles - Bayer 04 Leverkusen (onder 23) (3-2)

Ook de laatste oefenwedstrijd in Terwolde werd winnend afgesloten. Go Ahead Eagles won met 3-2 van het Duitse Bayer 04 Leverkusen. Het begin van de wedstrijd was niet veel aan. Het voetbal was slecht, het tempo lag laag. Op een paar kleine kansjes na, gebeurde er niet veel. Rond de 25ste minuut werd er vanwege de warmte een drink pauze ingelast. Dit was maar goed ook, want gelijk hier na begon GAE met druk zetten. Vanaf dat moment werd het voetbal beter, en lag 3 minuten later de bal in het netje. Antonia scoorde de 1-0.

Ook na de 1-0 bleef Go Ahead druk zetten. Dit leidde tot balverlies achter in de defensie van Leverkusen. Antonia gaf de bal voor op Kolder, die hem met de kop terug legde op Lambooij. Hij schoot de bal daarna schitterend met een volley in de kruising. 2-0

Uiteindelijk mocht Kolder voor de 3-0 tekenen. Nadat Houtkoop werd gevloerd in het 16-meter gebied. Kolder schoot de bal zuiver onderin de hoek binnen.

2de helft

Antonia kwam de 2de helft niet meer terug op het veld. Na een kleine blessure in de eerste helft mocht Kavak zijn plaats vervangen. GAE begon vanaf de aftrap weer met druk zetten. Dit leverde niet het gewenste resultaat op. Leverkusen wist zich raad te gaan vinden met het druk zetten, en kon uiteindelijk simpel de 3-1 binnen schieten. Ook de 3-2 scoorde Bayer 04 Leverkusen doordat Go Ahead druk bleef zetten. Een simpele counter zorgde ervoor dat spits Al Ghaddioui makkelijk kon binnen tikken. 3-2 bleef uiteindelijk ook de eindstand, wat betekende dat GAE géén wedstrijd in Terwolde (en overigens ook in de rest van de voorbereiding) verloren heeft.

Keeper

Na de wedstrijd is na buiten gebracht dat Go Ahead Eagles Erik Cummins heeft vastgelegd.

De 3de keeper van Utrecht was al een tijdje op proef, en stond ook tegen Bayer 90 minuten onder de lat.

De bedoeling is dat Cummins 2de keeper bij GAE word. Mocht er géén 1ste keeper gevonden worden, zal Erik bij ons onder de lat staan in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles - Bayer 04 Leverkusen (onder 23) 3-2

28' 1-0 Antonia

30' 2-0 Lambooij

31' 3-0 Kolder (penalty)

50' 3-1 Zenga

73' 3-2 Al Ghaddioui

Gele kaarten: Türüc('55)

Opstelling GAE: Cummins, Schmidt, Amevor(62/Oostinjen), van der Linden(72/Schroijen), Schenk, Overgoor, Antonia(45/Kavak), Türüc(85/de Ruiter), Kolder, Lambooij, Houtkoop