14-07 Go Ahead Eagles - Excelsior (4-1)

Go Ahead Eagles - Excelsior eindigde in een 4-1 winst voor het team uit Deventer. Go Ahead, dat voornamelijk speelde met spelers voor het beloftenteam, had na 6 minuten al de eerste grote kans. Philips knalde de bal hard in het zijnet. 14 minuten later was het wel raak. Lambooij haalde hard met links uit, strak onderin de hoek. Hier was de keeper van Excelsior kansloos op, waarna het 1-0 stond voor de mannen in het rood/geel.

2de helft

Peter Grimer, op proef bij GAE, mocht het de 2de helft in de punt van de aanval proberen bij de Eagles. Je kon duidelijk merken dat hij een flinke trainingsachterstand had, want veel hebben we hem niet zien doen. Wel mocht hij na ongeveer 10 minuten spelen zijn goaltje meepikken. 2-0.

In de 58ste minuut mocht Van der Linden aanleggen voor de penalty, nadat Omar Kavak vast gehouden werd in het strafschopgebied. Opvallend was wel dat Kavak de penal zelf wou nemen, maar na snel ingrepen van Booy stond Van der Linden uiteindelijk toch achter de bal.

2 minuten na de penalty mocht Excelsior ook nog scoren, Hutten legde de bal achter Ter Mate. 3-1.

Rond de 70ste minuut begon Foeke Booy te wisselen. Het grote deel van de spelers maakten plaats voor de basisspelers. Het niveau ging omhoog en de dreiging werd groter. Dat resulteerde in een snelle counter. Ter Mate gooide de bal, na een corner van Excelsior, snel in de voeten van Houtkoop, waarna Houtkoop Antonia diep stuurde op rechts. Hij schoot de bal feilloos binnen wat de stand op 4-1 bracht, wat tevens de eindstand was.

Aanstaande dinsdag komt KFC Uerdingen op bezoek in Terwolde. Uerdingen is de vervanger van Coventry City, die in een eerder stadium afgelast werd. KFC Uerdingen komt uit Regionalliga West. De wedstrijd begint om 19:00uur.

Go Ahead Eagles - Excelsior 4-1

20' 1-0 Lambooij

55' 2-0 Grimmer

58' 3-0 Van der Linden (penalty)

60' 3-1 Hutten

82' 4-1 Antonia

Opstelling GAE: ter Mate, Oostinjen, Schmidt, van der Linden, Schroijen, Overgoor, Kavak, Lambooij, Philips, de Ruiter, Spanjaard