01-11 Excelsior verslaat GAE in beker (1-0)

Go Ahead Eagles is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Excelsior was met 1-0 te sterk voor hem team van Foeke Booy, dat met zijn sterkste opstelling aantrad. 70 supporters reisden er mee vanuit Deventer, die een matige eerste helft van beide ploegen zagen. Dit resulteerde in enkele kansjes voor beide clubs, maar echte scoringskansen waren er niet. In Rotterdam werd er dan ook gerust met een 0-0 stand.

2de helft

In de 2de helft had GAE meer invloed op het spel van Excelsior en kreeg zo ook verschillende scoringskansen. Vriends en Falkenburg haalde van grote afstand uit, maar stootte op de keeper en de paal. De grootste kans in Rotterdam was voor Go Ahead Eagles aanvoerder Marnix Kolder, nadat die vrij kon draaien en aanhalen van randje 16, schoot hij de bal slap met zijn slechte been in de hoek. Toen iedereen dacht dat deze wedstrijd op verlenging af zou streven, sloeg het team van Jon Dahl Tomasson toe. In de slotminuten stapte Schenk verkeerd uit, waarna Kalisse vrij op de goal kon schieten. In de korte hoek, houdbaar voor de keeper, ging de bal in het net. Woudestein ontplofte, want zij gingen door naar de laatste 16 in het bekertoernooi.

Voor GAE eindigt het bekertoernooi dus al in de 3de ronde en kan er nu dus volledig worden gericht op de competitie. Aanstaande zondag komt Heracles Almelo dan ook op bezoek naar Deventer. Voor deze wedstrijd zijn nog ongeveer 100 kaarten te koop. 400 man van Heracles zullen er afreizen naar Deventer en dat betekent dat het uitvak uitverkocht is.

Excelsior - Go Ahead Eagles 1-0

89' 1-0 Kalisse

Toeschouwers: 800

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Falkenburg, Overgoor, Türüc (68/Lambooij), Antonia, Kolder, Godee (68/Houtkoop)

Opstelling Excelsior: Deckers, Van Diermen, Karami, Woudenberg, Fischer, Auassar, Stans, Hutten, Blij (76/Kalisse), Botaka, Veldwijk