10-11 GAE wint in Kerkrade (1-4)

Go Ahead Eagles heeft voor een stunt gezorgd in Kerkrade. Maar liefst 1-4 werd het voor het team van Foeke Booy. Waar vooraf gesproken werd voor een lastige uitwedstrijd, waarbij onze supporters blij zouden zijn als we een puntje konden pikken in Kerkrade, werd Roda simpel van de mat gespeeld. Binnen 10 minuten was het al raak voor de ploeg uit Deventer. Antonia zette een actie in, haalde met links uit van randje zestien waarna de bal verdween in de kruising buiten het bereik van Kurto; 0-1. Een kleine minuut later lag ook de 0-2 al in het netje. Houtkoop trok met een sprint zijn directe tegenstander voorbij, legde de bal met een strakke voorzet op Antonia, die simpel binnen kopte. Een droomstart voor het team van Foeke Booy, dat binnen 12 minuten al 0-2 voor stond in Kerkrade. Roda wisselde daarom in de 29ste minuut al een centrale verdediger voor spits Frank Demouge, om deze achterstand snel terug te brengen. Dit lukte ook al snel en zo kwam Roda op een 1-2 stand via Donald. Go Ahead, dat zeer effectief omging met kansen, kwam via Houtkoop voor rust op 1-3. Antonia slingerde de bal voor de goal op de vrije Houtkoop, die de bal beheerst door de benen van Kurto schoot. In Kerkrade werd er gerust met een 1-3 voorsprong voor de rood/gelen.

2de helft

Enkele minuten na de aftrap kon Van Peppen gaan douchen. De verdediger van Roda haalde Türüc voor de middenlijn neer, die daarbij een snelle van counter uit de weg hield. Hij ontving hierbij zijn 2de gele kaart en zo kon Roda de rest van de 2de helft verder met 10 man. Go Ahead is hierna ook niet meer in de problemen gekomen en was het wachten op de 1-4. Die viel ook in de 55ste minuut waarna de wedstrijd was gespeeld en de 3 punten binnen waren. Weer was het Xander Houtkoop die een goede voorzet afleverde, waarbij Falkenburg de bal bij de 2de paal binnen knikte; 1-4. Ook de spelers van Roda besefte nu dat de wedstrijd gespeeld was. Sommige spelers van Roda werden hierdoor geprikkeld en dit resulteerde in een schop van Demouge op Schmidt. Antonia pakte daarbij de spits van Roda bij de keel, waarna een klein opstootje ontstond. Beide spelers kregen hiervoor geel.

13.400 toeschouwers waren er aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. 150 man uit Deventer waren er mee die Roda JC - Go Ahead Eagles in 1-4 zagen eindigen en dus zo de punten meenamen naar Deventer!

Roda JC - Go Ahead Eagles 1-4

09' 0-1 Antonia

10' 0-2 Antonia

29' 1-2 Donald

34' 1-3 Houtkoop

55' 1-4 Falkenburg

Gele kaarten GAE: Antonia

Gele kaarten Roda JC: Luijxkx, Demouge

Rode kaarten: Van Peppen (Roda JC)

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Falkenburg (79/Rijsdijk), Overgoor (68/Lambooij), Türüc, Antonia (76/Godee), Kolder, Houtkoop

Opstelling Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Biemans (29/Demouge), Luijckx, Van Peppen, Hupperts, Kali, Donald, Pluim (74/Bonevacia), Fledderus, Németh (78/Höcher)