22-10 GAE pakt punt tegen Feyenoord (2-2)

Go Ahead Eagles heeft in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord uit Rotterdam een punt wezen te pakken. Feyenoord begon sterk aan het duel, Go Ahead had in de eerste helft dan ook vrij weinig in te brengen tegen het team van Ronald Koeman. Het was dan ook niet gek dat Stefan de Vrij na 17 minuten de 1-0 voor de Rotterdammers binnen schoot, nadat die de bal vrij kon aannemen binnen het zestienmetergebied. Enkele grote kansen daarna voor Boëtius en Immers gingen gelukkig niet het goal in, waardoor er werd gerust met een 0-1 stand. Geheel verdiend was dit zeker, aangezien het zeker al een nulletje of 3 had moeten staan.

2de helft

In de 2de helft begon GAE fel vanaf de aftrap. Omdat het verschil maar 1 doelpunt was, kreeg het team van Foeke Booy hoop. Met een geweldige solo actie van Amevor schoot hij de bal van een metertje of 17 in de hoek: 1-1. Na de gelijkmaker van GAE zakte de felheid in, en kregen de Rotterdammers kansen. Het was dan ook de beurt aan Immers om Feyenoord weer op voorsprong te schieten. Het Eagles publiek ging daarna nog meer achter de ploeg staan, wat het team vertrouwen gaf. Feyenoord werd dan ook onder druk gezet en het was dan ook niemand anders dan Marnix Kolder die de 2-2 uit een vrije trap binnen schoot. Het stadion ontplofte, want een punt was zeker het maximale wat we tegen Feyenoord konden binnen slepen. We zijn dan ook nog steeds ongeslagen in de Horst en dat geeft vertrouwen voor de komende thuiswedstrijden.

Go Ahead Eagles - Feyenoord werd bezocht door 7.681 toeschouwers waarmee de Adelaarshorst uitverkocht was.

Go Ahead Eagles - Feyenoord 2-2

17' 1-0 De Vrij

48' 1-1 Amevor

63' 1-2 Immers

89' 2-2 Kolder

Gele kaarten GAE: Godee, Schenk, Vriends, Overgoor

Gele kaarten Feyenoord: Nelon, Vilhena

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor, Falkenburg (77/Rijsdijk), Overgoor, Lambooij, Antonia (83/Kavak), Kolder, Godee (76/Houtkoop)

Opstelling Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelon, Clasie, Immers, Vilhena, Armenteros, Pellè, Boëtius (79/Schaken)