06-10 Go Ahead wint nipt van NEC (4-3)

Go Ahead Eagles trok in zeer apart uiteindelijk aan het langste eind. 4-3 werd het voor de ploeg aan de Vetkampstraat. De score werd in de 4de minuut al geopend door Türüc. Een vrije trap recht op de goal af verscheen in het netje, na geblunder van de keeper van Nec. Een beter begin van een wedstrijd tussen 2 ploegen die strijden tegen degradatie konden we dan ook niet wensen. Zeker nadat Houtkoop en Antonia ook nog scoorden voor rust, leek het een simpele overwinning te gaan worden. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamer op met een 3-0 stand voor de rood/gelen.

2de helft

Met een 3-0 stand leek de wedstrijd gespeeld en was het voor de 7.423 toeschouwers wachten op de 4-0. Tot de 71ste minuut leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Dat veranderde gauw daarna. Higdon scoorde de 3-1, waarna 4 minuten later ook Jantscher de 3-2 scoorde. Onbegrijpelijk dat zo iets kan gebeuren, maar gelukkig was er nog een doelpunt verschil. Natuurlijk was het voor iedereen billen knijpen dat ook niet die 3-3 zou vallen. Na 87 minuten leek dan ook het doek te vallen nadat Koolwijk zelfs de 3-3 scoorde. Iets wat niemand kon bevatten, en waana ook enkele honderden supporters het stadion verlieten. Gelukkig werden de 'blijvers' beloond, en tikte Godee/Jahanbakhsh de bevrijdende 4-3 binnen. De Adelaarshorst ontplofte, onze harten klopten sneller en een volkfeest barste uit. De punten bleven in Deventer, en die hadden we zeker nodig. Go Ahead Eagles wint dus met 4-3 van NEC Nijmegen, en kijkt zo weer uit naar boven in plaats van naar beneden.

Nec-fans

Tijdens en na de wedstrijd zijn de supporters van Nec de confrontatie aangegaan met de Deventerse Politie. Omdat dit achter de IJsseltribune gebeurde, kregen veel supporters hier wat van mee. Nieuwschierig naar het verhaal van het belachelige optreden van de poltie, lees je op www.eniesee.nl

Go Ahead Eagles - Nec Nijmegen 4-3

4' 1-0 Türüc

21' 2-0 Houtkoop

28' 3-0 Antonia

72' 3-1 Higdon

76' 3-2 Jantscher

87' 3-3 Koolwijk

89' 4-3 Jahanbakhsh (eigen doelpunt)

Gele kaarten GAE: Vriends

Gele kaarten NEC: Conboy

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Amevor, Vriends, Schenk, Schroyen, Falkenburg, Overgoor, Türüc (91/Lambooij), Antonia (85/Rijsdijk), Kolder, Houtkoop (65/Godee)

Opstelling NEC: Johnnson, Vermijl, Van Eijden, Breuer, Conboy, Foor, Pálsson, Stutter (76/Koolwijk), Hemlein (68/Jahanbakhsh), Stefánik (46/Higdon), Jantscher