27-10 Wanvertoning in Breda (5-0)

Go Ahead Eagles heeft een dikke zeperd gekregen van Nac in Breda. Maar liefst 5-0 werd het voor het team met oud-Eagle Joey Suk. Al na 11 minuten kopte Kwakman de bal achter Room, maar deze goal werd gelukkig onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Na 24 minuten werd het dan toch 1-0 voor Nac door Poepon, die de bal vrij kon intikken bij de 2de paal. Dit was ook zeker terecht, want Go Ahead had niks in te brengen tegen het spel van Nac. 3 minuten later scoorde Buijs de 2-0 nadat Schenk de bal knullig tegen hem aanschoot. Verdedigingsfouten werden dus direct afgestraft door het team van Gudelj, waar Nac dus ook de 3 en 4-0 voor rust uit kon scoren. In Breda werd er dus gerust met een 4-0 stand.

2de helft

In de 2de helft was het de schade beperken voor het team van Foeke Booy. Dit lukte ook aardig, want grote kansen in de 2de helft kreeg Nac niet meer. Alleen Perica mocht in de slotminuten de 5-0 binnen schieten, waarna het 'avondje NAC' voor de supporters uit Breda compleet was. Voor de 300 meegereisde supporters was het snel weg uit Breda en op naar huis.

Obiekulu

Het enigste hoogtepunt voor de supporters van GAE was Kingsley Obiekulu. Obiekulu, overgekomen uit Nigeria, bezocht de wedstrijd in het uitvak. Meerdere malen klonk het Obiekulu gezang in het uitvak, waar Kingley zelf het hardst meezong. Kingsley bedankte naar afloop alle mee gereisde fans, waarvoor akte!

Nac Breda - Go Ahead Eagles eindigde dus in een 5-0 overwinning voor de ploeg uit Breda. Aanstaande donderdag treedt het team van Foeke Booy aan in Rotterdam, waar het bekerduel met Excelsior Rotterdam te wachten staat.

Nac Breda - Go Ahead Eagles 5-0

24' 1-0 Poepon

27' 2-0 Buijs

35' 3-0 Sarprong

44' 4-0 Poepon

87' 5-0 Perica

Gele kaarten GAE: Türüc, Falkenburg

Gele kaarten Nac Breda: Seuntjes

Toeschouwers: 17.800

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor, Falkenburg, Overgoor (72/Lambooij), Türüc (82/Rijsijk), Antonia (72/Houtkoop), Kolder, Godee

Opstelling Nac Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Bodor, Buijs, Lurling, Seuntjes (81/Hadouir), Verbeek (78/Suk), Poepon (68/Perica), Sarprong