29-09 Ajax klopt GAE (6-0)

Waar we gehoopt hadden op een mooie uitwedstrijd, werd het alles behalve dat. Rond een uurtje of 7 kwamen we aan in Amsterdam, voor een wedstrijd pas die 20:45 uur pas begon. Daarna was het anderhalf uur wachten tot de wedstrijd begon. Vanaf de aftrap was er maar 1 ploeg die het spel maakte; de ploeg uit Amsterdam. Dit leverde zelfs al in de 1ste minuut een grote kans voor Fischer op, die de bal naast Eloy Room schoot. We waren dus gewaarschuwd. Met verschillende kansen voor Ajax, met goed keeperswerk van Room, werd de 0 gehouden. Ook wij mochten in de eerste helft een kans krijgen. Waar de bal over de lijn leek, liet Van Sichem het spel door spelen. Er werd in de ArenA dan ook gerust met een 0-0 stand.

2de helft

8 minuten in de 2de helft stond het 4-0 voor de Amsterdammmers. Nadat eerst Jop van der Linden de bal in eigen doel schoot, liet Go Ahead Ajax even zijn gang gaan. Door slecht verdedigen en geklungel, vloog de ene naar de andere bal er in. Waar we in de rust nog gehoopt hadden op een stunt, was dit opeens totaal verdwenen. De hoop bij de spelers, wat je kon aflezen van de gezichten, was ook totaal verdwenen. Waar de ArenA 10, 10, 10 begonnen te schreeuwen, was het voor ons hopen dat het niet zo ver kwam. Gelukkig bleef de teller staan op 6, en mochten Duarte en De Jong in de 64ste en 68ste minuut nog een keer prikken bij Room. Na 90 minuten was het dan ook 6-0 voor de ploeg uit Amsterdam.

Machtsvertoon

Waar je normaal gesproken bij een nederlaag gelijk na huis gaat, werden we hier verplicht om in het vak te blijven. Het duurde 20 minuten voordat de deuren opengingen, en we de weg naar buiten konden bewandelen. Eenmaal buiten vond de Amsterdamse politie het nog even nodig om te zien wie hier de baas is. Met 700 man moesten we door 4 paarden lopen, die hooguit anderhalve meter uit elkaar stonden. Daarna vonden ze het ook nog nodig om sommige supporters de bussen in te slaan, omdat we zogenaamd niet snel genoeg instapten. Waar we al van verschillende clubs uit de Eredivisie hoorden dat de Amsterdamse politie zeer aggressief is, kunnen wij dat nu ook be-amen. Helaas zal dus, mochten we volgend jaar weer naar Ajax mogen, de groep een stuk uitgedund zijn wegens dit machsvertoon. Amsterdamse politie, schaam je!

Ajax - Go Ahead Eagles 0-6

48' 1-0 Van der Linden (eigen doelpunt)

50' 2-0 De Sa

52' 3-0 Sigthórsson

53' 4-0 Sigthórsson

64' 5-0 Duarte

68' 6-0 De Jong

Gele kaarten GAE: Falkenburg, Türüc, Schenk

Gele kaarten Ajax: -

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van Der Linden(55/Amevor) , Schenk, Overgoor (55/Lambooij), Falkenburg, Türüc, Antonia (46/Godee), Kolder, Houtkoop

Opstelling Ajax: Cillessen, van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen, S. de Jong, Poulsen, Duarte, De S (69/Andersen), Krkic (5/Sightórsson, 65/Klaassen), Fischer