25-09 Go Ahead bekert verder (3-0)

Go Ahead Eagles bekert simpel verder in de beker. In Ermelo tegen de plaatselijke DVS’33 werd het 0-3 voor de ploeg uit Deventer. Binnen 8 minuten stond het al 0-1 voor de ploeg van Foeke Booy. Overgoor gaf een balletje in de loop op Falkenburg, die de bal gelijk in de touwen schoot. In de 38ste minuut werd deze voorsprong verdubbelt door Doke Schmidt. Nadat de keeper van Ermelo de bal los liet uit een hoekschop, tikte Schmidt de bal binnen. Er leek dan ook géén vuiltje aan de lucht voor GAE, totdat Joeri Schroyen een doorgebroken speler neer haalde. Hij kon dan ook gelijk vertrekken met een rode kaart, waarna Go Ahead vanaf de 39ste minuut verder moest met 10 man.

In de 2de helft ging de ploeg uit Ermelo druk zetten op de mannen in het Rood/Geel. Grote kansen leverde dit niet op, waardoor GAE de wedstrijd simpel uitspeelde. Dit werd in de slotfase beloond door ook de 0-3 nog binnen te schieten, waarna de wedstrijd definitief op slot zat. Deze werd gescoord door Jop van der Linden, die een vrije trap prachtig binnen schoot.

Overig stond DVS’33 onder leiding van trainer Hennie in ’t Hof. In ’t Hof was in het seizoen 2001-2002 assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. Ook Maurice de Ruiter, nu speler van ‘het tweede elftal’ bij GAE, speelde vorig jaar bij DVS’33. Zo had deze wedstrijd voor hun toch een speciaal tintje.

DVS'33 - Go Ahead Eagles 0-3

8' 0-1 Falkenburg

37' 0-2 Schmidt

89' 0-3 Van der Linden

Rode kaart: Schroyen