21-09 Go Ahead speelt gelijk tegen Cambuur (0-0)

Een mooie avond, wat een nog mooiere avond had kunnen wezen. Go Ahead speelde namelijk gelijk tegen Sc Cambuur Leeuwarden. Tegen een concurrent en in onze eigen Horst, verwacht je dan 3 punten. De uitslag was hetzelfde als waar de wedstrijd mee begon. 0-0

Voor de wedstrijd werd het bord van de Pitch Owners gepresenteerd. Met een kleine toespraak sprak Edwin Lugt de supporters toe. Gauw daarna werd het doek voor het bord weggehaald, en werd het bord gepresenteerd. Uiteindelijk leverde de actie middenstip ruim €94.000 op. Hulde daarom ook voor de initiatiefnemers en alle betrokken!

Bij opkomst zorgde 'ADHD' voor een spandoek waar iedereen 'Woow' tegen zegt. Een 70 meter lang doek werd opgetakeld, met de tekst 'HOME OF FOOTBALL'. Dit was samen met het Pitch Owners bord 1 van de hoogtepunten van de avond, waardoor deze avond toch op ons geheugen blijft staan.

1ste helft

Met vanaf het begin af aan 2 voetbal willende ploegen begon de wedstrijd open. Ondanks dat beide ploegen het eerste stuk veel balverlies leden, waren er voor beide clubs over en weer kansjes. De grote kansen in de eerste helft waren voor de ploeg uit Leeuwarden. Via een corner kopte Leeuwin net over. Even later kopte Leeuwin nogmaals op de goal, ditmaal redde Overgoor. Na de 2 kopkansen van Leeuwin mocht Hemmen ook nog een keer 1-1 schieten op Room. Nadat Hemmen Vriends passeerde, redde Room uiteindelijk goed. Een minuut na de kans voor Hemmen kon Eagles uitbreken via Houtkoop. Houtkoop werd net voor de middenlijn schandalig onderuit gehaald door Van der Laan. Een donkerrode kaart. Deze werd ook gegeven door scheidsrechter Ed Janssen, waardoor Cambuur met 10 man verder moest.

2de helft

Met een man meer verwacht je dat GAE wel tot scoren zou komen. Een zeer inzakkende ploeg uit Leeuwarden maakte dit moeilijk. Met 9 man op de 16 is het lastig er door komen. Toch gebeurde dit verschillende keren via de zijkanten, helaas waren de voorzetten meestal bagger. Ook verschillende schoten vanuit de 2de lijn belandde vaak naast het doel. Enkel verder de vuisten van de keeper van Cambuur getest, maar een goal leverde dit uiteindelijk niet op. In de slotminuten leek Nienhuis dan eindelijk gepasseerd te worden. Rijsdijk haalde vol uit vanaf de 16, zijn bal belandde helaas op de binnenkant van de paal. Zo eindigde Go Ahead Eagles - Sc Cambuur in een 0-0 stand.

Go Ahead Eagles - Sc Cambuur Leeuwarden 0-0

Gele kaarten GAE: Schmidt, Falkenburg

Gele kaarten CAM: El Makrini, Bakker

Rode kaarten: Van der Laan (Sc Cambuur)

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Falkenburg (89/Lambooij), Overgoor, Türüc, Antonia (71/Godee), Kolder, Houtkoop (87/Rijsdijk)

Opstelling Sc Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Bakker, Ritzmaier, Lukoki (65/Brands), Hemmen (91/Barto), Feldballe (46/Dijkstra)