15-09 Go Ahead verliest in Alkmaar (3-0)

Waar het in de voorbereiding nog 3-0 voor GAE, werd het gisteren in Alkmaar 3-0 voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Gelijk vanaf de aftrap had Go Ahead moeite met het spel van AZ. De kansen in de eerste helft waren dan ook grotendeels voor de ploeg uit Alkmaar. Het was dan ook niet gek dat de ploeg na 31 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Dit uit een penalty van Jóhannsson, na een domme overtreding van Overgoor in het zestienmeter gebied. Er werd dan ook gerust met een 1-0 voorsprong voor AZ.

2de helft

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg. Goede reddingen van Room voorkwamen de 2-0. Met meer risico achterin kregen ook de mannen van Foeke Booy verschillende kansjes. Hier had je dus ook zeker de

1-1 kunnen maken. Helaas gebeurde dit niet, en strafte AZ ons in blessuretijd met nog 2 goals af.

AZ - Go Ahead Eagles eindigde dan ook in 3-0.

Sfeer

De sfeer in het Afas stadion was ronduit triest. Waar vroeger in het Alkmaardershout nog wel is wat te beleven viel, was het nu niet meer dan klappertjes. Géén gezang, géén emotie, helemaal niets. Dit is typisch een voorbeeld van Het Moderne Voetbal, een schande. Voor ons als uitvak was de trieste sfeer daar wel optimaal. Met 530 man leek het een thuiswedstrijd, 90 minuten lang met het hele uitvak werd er gezongen, wat ons zeker weer op de kaart heeft gezet!

Aanstaande vrijdag spelen wij alweer de thuiswedstrijd tegen Sc Cambuur Leeuwarden. Een ouderwets vrijdagavondje tegen het ook gepromoveerde Cambuur. Punten verliezen is dus geen optie. Later deze week volgt er een kleine voorbeschouwing op dat duel.

AZ - Go Ahead Eagles 3-0

31' 1-0 Jóhannsson

91' 2-0 Elm

94' 3-0 Berghuis

Gele kaarten GAE: Overgoor

Gele kaarten AZ: -

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden (87/Amevor), Schenk, Falkenburg, Overgoor (77/Rijsdijk), Türüc, Antonia (69/Godee), Kolder, Houtkoop

Opstelling AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever, Gudelj, Henriksen, Elm, Beerens, Jóhannsson (81/Berghuis), Marten (78/Gudmundsson)